Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ličov

6. 1. 2009
Pomník Obětem I. sv. války 

 

Obrazek
Umístění: Umístění: Ličov, (asi 2 kilometry od osady Dluhoště) a to ve volném prostoru vlevo od silnice Kaplice - Benešov nad Černou - poblíž prvního statku ve směru od Kaplice.


Nápis: UNSEREN IM WELTKRIEGE 1914-18 GEFALLENEN ?
HAUSL ANTON, HOFFELNER WENZEL, PÖSCHKO KASPAR, PÖSCHKO LUDWIG, PÖSCHKO WENZEL, PRIEGL JOSEF, STEININGER WENZEL, THURN FRANZ, WITZANY ANTON, WITZANY JOSEF, WOLF FRIEDRICH, WOLF JOHANN
1928

  


Foto: Daniela Tájková, 14.9.2008

Příprava dat: Vladimír Štrupl

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Opravdu Dluhoště?

(Martin, 8. 3. 2009 19:12)

Po konzultaci s přispěvatelkou, je jasné, že pravda je dost blíže Vám, díky za upřesnění, lokalitu jsem opravil. Holt se občas stává, snažíme se takovéto renonci miniamlizovat, i proto máme tento systém komentářů. Doufáme, že nám zachováte přízeň.

nechám to ověřit

(Martin, 3. 3. 2009 12:55)

u přispěvatele

Opravdu Dluhoště?

(Pavel Mörtl, 3. 3. 2009 12:45)

Pakliže mne zrak neklame, tento pomník se nachází v osadě Ličov (asi 2 kilometry od osady Dluhoště) a to ve volném prostoru vlevo od silnice Kaplice - Benešov nad Černou - poblíž prvního statku ve směru od Kaplice. V osadě Dluhoště (původně to byla samostatná obec, dnes součást obce Benešov nad Černou) se žádný pomník padlým občanům v 1. světové válce nenachází: Ověřeno u původní obyvatelky Dluhoště (Ottenschlagu) paní A.Smolíkové, roz. Opelkové, která se v D. narodila před druhou svět. válkou.