Jdi na obsah Jdi na menu
 


O VETERÁNECH

Podobně jako na spřízněném webu existuje sekce s články o vojenských pietních místech asi neuškodí podobná stránka o veteránech.

 

Datum vložení Obsah
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
23. 3. 2015  Ve Stonařově vzdali pocty zemřelému vojákovi. 20 let od tragické nehody v Široka Kula – Ljubovo v dnešním Chorvatsku. Slzy maminky a dojetí všech přítomných.
  15. 6. 2013   Veteránský příspěvek pro veterány - poprvé v ČR. Nadační fond REGI Base I. připravil ambiciózní projekt, Investiční životní pojištění REGI LIFE, jehož cílovou skupinou jsou nejen novodobí váleční veteráni, ale všichni ti, „kteří za nás sloužili“, tedy bývalí vojáci, policisté, hasiči, celníci a pracovníci vězeňské správy.
 15. 6. 2013   Regi Base: Veteránský příspěvek pro veterány a další výhody - poprvé v ČR. Příspěvek pro válečné veterány, bývalé vojáky, policisty, hasiče a příslušníky vězeňské služby a další REGI BASE výhody pro všechny, "kteří za nás sloužili".
  1. 6. 2013   Veterán Jiří „Regi“ Schams dá podobu sběratelské figurce. Pomůže tak dalším veteránům. Patrně každý zná figurky komiksových hrdinů nebo zahraničních celebrit. Dnes byla uvedena na trh i domácí edice, která kromě česko-slovenských historických a filmových postav hned v druhém vydání představí i skutečného hrdinu.
  1. 6. 2013   Medaile Za zranění pro desátníka Lukáše Hirku. Dne 23. května 2013 obdržel desátník Lukáš Hirka ze 72. mechanizovaného praporu Přáslavice medaili ministra obrany České republiky Za zranění. Medaili desátníkovi Hirkovi přijel předat do Vojenské nemocnice v Olomouci zástupce náčelníka Generálního štábu - ředitel Společného operačního centra MO generálmajor Aleš Opata.
 1. 6. 2013  Polsko se snaží nezapomínat na veterány. Polský Den veteránů zahraničních vojenských misí připomněl zemi často těžký návrat tisíců válečných vysloužilců, hlavně z Iráku a Afghánistánu. Oficiální statut vojenského veterána zavedli Poláci před rokem. Získalo ho už kolem 7 000 lidí. Ministerstvo obrany pro ně staví zvláštní rehabilitační centra i nemocnice. Mají nároky na bezplatnou péči i jiné úlevy.