Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pietní akce u pomníků našich vojáků na Balkáně - Den veteránů 2006

20. 11. 2006
Při příležitosti Dne veteránů byla provedena údržba pomníků našich vojáků a položení věnců k nim.


Chorvatsko - Ljubovo

Ppor. Petr Valeš a ppor. Luděk Zeman, příslušníci mise UNPROFOR. Pomník se nachází na stejné komunikaci, jako pomník četaře Hose, je na pravé straně výše uvedené komunikace. Poznávacím znamením může být odbočka na bývalé TANGO 23 REPETITOR.33 T WK 45103 46172, pomník je v dobrém stavu, zde je nutné provést opravu písmen, stříbrná barva se ztrácí a nápisy jsou špatně čitelné. Dále je nutná oprava nástřiku přilby UN modré barvy.
Stránka s pomníkem - ZDE



Chorvatsko – Široká Kula

ObrazekČetař Petr Hos, příslušník mise UNPROFOR. Pomník se nachází vlevo u silnice z Korenice (Buniče)- Lički Osik (pomník se nachází v zatáčce, pod ní je odbočka k velkému statku na levé straně.) Poloha 33 T WK 45103 45459, pomník je v dobrém stavu, udržovaný. Podle doložených fotografií bude časem nutná oprava písmen.
Stránka s pomníkem - ZDE






Chorvatsko - Udbina

ObrazekPpor. Václav Martínek, příslušník mise UNPROFOR. Pomník se nachází na levé straně hlavní komunikace Korenica – Gračac pod městem Udbina. Pomník je nově opravený, je zde nová mramorová deska. Poloha 33 T WK 60350 30476.
Stránka s pomníkem - ZDE








Bosna a Hercegovina - Stipaniči

ObrazekPplk. Jaromír Nasavrcký, mjr. Rostislav Samec, mjr. Bohumil Vávrů, příslušníci mise SFOR. Pomník se nachází u komunikace od jezera Buško směrem na Stipaniči a Tomislavgrad, je položen na levé straně výše uvedené komunikace.33 T XJ 73058 41650.
Pomník je velmi pěkný a udržovaný, opravy nejsou nutné.
Stránka s pomníkem - ZDE






Bosna a Hercegovina – Bosanská Krupa

ObrazekPpor.Ivan Zapadlo, příslušník mise SFOR II. Pomník se nachází vpravo od silnice Otoka-B.Krupa, 33 T WK 91507 72413. Pomník je v dobrém stavu, je udržovaný,okolí je posekané. Je nutné opravit přístupové schody.
Stránka s pomníkem - ZDE








Položení věnců a údržbu pomníku provedli příslušníci mise ALTHEA v Bosně, por.Pavel Zahradníček, pprap.Dušan Štegner, rtm. Zdenek Vítek ( vojáci 72. mechanizovaného praporu v Přáslavicích )

Fotografie získané díky SVV, kraje Olomouckého, Libor Smékal

Další fotografie jsou - ZDE
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kuzmanovac

(Robert Boor, 25. 11. 2013 18:45)

Dobry den,

natrafil som na vasu dobre spracovanu stranku i dovolte otazku. Mate nejake informacie, fotografie k tragickej udalosti kde zahynul Igor Rigo, na T 27 Kuzmanovac (UNPROFOR) 22.4.1993.
Dakujem
robert.boor@pericon.sk

Re: Kuzmanovac

(martin, 25. 11. 2013 20:08)

Zdravím, nemáme než to co je na webu, tedy fotku desky v Praze, z Jugoslávie nic.