Jdi na obsah Jdi na menu
 


zdanění výsluhových příspěvků vojáků

19. 5. 2010

ODESLÁNO SVV ČR dne 18.5.2010

Věc: Žádost o sdělení stanoviska SVV ČR ke zdanění výsluhových příspěvků vojáků všem členům SVV ČR

Vážený pane předsedo představenstva Svazu válečných veteránů ČR (SVV ČR) - Budinský,
vážený pane místopředsedo představenstva SVV ČR - Sornasi,jsme si plně vědomi, že bez placení členských příspěvků by naše organizace fungovala asi s málo s „většími“ potížemi a že by nebylo moc dobré, aby nás „plně zdarma řídilo“ MO a byli jsme na něm pak „plně“ závislí, proto chápeme Vaši starost o výzvy k úhradě plateb za členské příspěvky. Přesněji řečeno, chápali bychom, kdyby jste vyvíjeli svoji starostlivost a péči o nás, veterány i v jiné, pro nás důležité oblasti.

Jedná se nám konkrétně o snahu některých politických stran, kteří mají ve svém programu zdanit výluhové příspěvky vojákům. Nemá smysl popisovat za jakých podmínek jsme do armády vstupovali, sloužili atd?.Minulá vláda, ve které byl ministrem financí pan Kalousek, se netajila s tím, že by ráda zdanila výluhové příspěvky vojáků, policistů a hasičů.

Naštěstí (z našeho pohledu) tato vláda narazila na nesouhlas odborů. Současná vláda, ve které je ministrem financí pan Janota, nám chtěla zdanit výluhové náležitosti opět. Narazila však na silný odpor u odborů policajtů, kteří se jednoznačně postavili proti tomuto návrhu a Policie ČR návrh nepodpořila.

A jak to bylo s Ministerstvem obrany ČR a se SVV ČR? Můj kolega, který se dověděl, že z Ministerstva obrany ČR odešlo souhlasné stanovisko k dotazu MF Janoty a to souhlas se zdaněním výsluhových příspěvků vojáků, zavolal telefonicky místopředsedu představenstva SVV ČR panu Sornasovi s dotazem, zda ví, že z MO ČR odešlo souhlasné stanovisko k zámyslu MF ČR zdanit výsluhové příspěvky vojáků. Pan Sornas kolegovi řekl, že tuto informaci nemá a přislíbil, že to prověří.

Mezičasem však návrh přes parlament „zatím“ neprošel.

Rád bych pana Budinského a Sornase jménem naší skupiny požádal, aby VŠEM ČLENŮM SVV ČR písemně e-mailem, nebo poštou obratem, nejpozději do pondělí dne 24.5.2010, odpověděli na níže uvedené dotazy (stanovisko představenstva SVV ČR jistě k této záležitosti zajisté máte, když jste tuto informaci od mého kolegy řešili, takže se nemusíte k projednávání této záležitosti již scházet):

1) Je pravdou, že na žádost MF ČR stanovisko Ministerstva obrany ČR k problematice zdanění výsluhových příspěvků vojáků bylo zdanit výsluhové příspěvky, dále zda se Ministerstvo obrany ČR ptalo v této záležitosti na názor představitelů SVV ČR? (nevím která varianta je horší, zda ta, když s tím SVV ČR souhlasil, nebo ta, když MO ČR dalo najevo svojí aroganci a nekonzultovalo tento návrh se SVV ČR - čím dalo jasně najevo své pohrdání s válečnými veterány - dále pak je nasnadě otázka, zda takové představitele SVV ČR chceme). Informovali jste členskou základnu o této situaci? My o ničem nevíme a mail funguje 24 hodin denně.
2) Jaké je "současné" stanovisko SVV ČR k zámyslu zdanit výluhové příspěvky, odpovězte jasně, prosíme, zda výsluhové příspěvky ZDANIT nebo NEZDANIT a co pro to jako SVV ČR uděláte v případě varianty NEZDANIT? Půjdete opět na recepci s panem ministrem a necháte se fotografovat do médií jako obyčejně bez jasně zaslaného stanoviska členské základně?

Koordinovali jste Váš postup při řešení této problematiky s Policejními odbory? Když ne, budete ho koordinovat a kdy?

Dnešní inzerát v Lidových novin (18.5.2010) jedné z politických stran (není vůbec rozhodující které), byl impulsem pro napsání této žádosti, ve kterém jsme našli problematiku zdanění výluhových příspěvků. Zdůrazňujeme, že nám v žádném případě o nějakou politickou agitaci, ale ať si každý udělá vlastní názor na tuto problematiku.

Těšíme se na Vaší odpověď všem členům SVV ČR, ať "členská základna" posoudí, jak naše zájmy chráníte.

                                                   "Zatím" malá skupina nespokojených válečných veteránů

Šiřte prosím tento e-mail všem svým známým a kamarádům, nejenom členům Svazu válečných veteránů ČR, ale také bývalým i současným vojákům, kterých se problematika návrhu zdanění výluhových příspěvků vojáků týká, nebo v brzké době může týkat!

Dopis je již umístěn také na dalších webech, například na webu: www.ib777.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář