Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč Monument ?

2. 3. 2007
Proč Monument ?

ObrazekProč vlastně vydávat vlastní zpravodaj ? S přihlédnutím k tomu, že i tak máme práce dost je to opravdu krok stranou. Ale svůj smysl to má. Pravda, sice ještě nejsme spolkem, nicméně i tak několikrát do roka, přesněji 4x vyhodnocujeme vlastní činnost. Výstupem je jednak výroční zpráva a pak do konce loňského roku ještě tabulka, kde je uvedeno kolik bylo prezentováno VPM, kolik se účastní lidí na projektu a také jaká je známost našich stránek v sítích internetu. A to byl právě prazáklad Monumentu ( našeho zpravodaje ).

Tuto tabulku jsme rozesílali na různá místa o kterých jsme se domnívali a u většiny se stále domníváme, že je třeba je informovat o naší práci. Ohlas byl sice kladný ( až na výjimky, kdy jaksi nebyl žádný ), ale všichni si více méně stěžovali na fakt, že je to "jen" tabulka. Tak jsme se rozhodli od letošního roku k té tabulce dát jakousi přidanou hodnotu. Přihodíme pár stránek a bude to vlastně časopis. Nebude se pochopitelně vydávat tiskem, jsme chudé společenstvo a na to nemáme, ale bude k dispozici v elektronické podobě ke stažení a každý si jistě tisk zabezpečí sám.

Využití Monumentu je zřejmé. Dobře poslouží jako prezentace naší činnosti a stejně tak může o naší existenci informovat tam, kde už internet nikomu nic neříká.

Pozitivním faktem tedy bude to, že už někde nebudeme zjevně obtěžovat s naší tabulkou, protože bychom si pochopitelně nikdy nedovolili zasílat někomu bez varování soubor o velikosti 5 MB a zároveň budeme mít vlastní zpravodaj.

Jak jsem již výše uvedl, plánují se 3 - 4 čísla za rok. Čtvrté číslo není jasné svým rozsahem. Buď to bude souhrn čísel 1 - 3 a tedy jakási kronika roku vhodně doplňující výroční zprávu, nebo to bude regulérní číslo. To rozhodne čas. Vycházet bude číslo vždy v týdnu po daném čtvrtletí, tedy v dubnu, červenci, říjnu a lednu. To je z důvodu, že tabulka se všemi údaji se uzavírá k 31/3, 30/6, 30/9 a 31/12.

A co bude obsahem ?

Jelikož jsem se již zmínil o tom, že času je málo a práce moc, tak to bude takový nějaký výběr z našich stránek a něco jako bonus.

Čísla budou mít podobnou strukturu ( jako celé naše dílo ), takže si dovolím předložit názvy článků z 1 čísla a bude asi vše jasné

:

* Slovo redaktora
Plánem je malá předmluva pro každé číslo. Střídat v psaní se bude redakční rada ( doufám ).
* Kronika Projektu
jak se plnily stránky daty, apod.
* Z našich aktivit
zápisy ze setkání a dalších akcí.
* Naše Badatelna
zajímavý dotaz a jeho řešení.
* Něco málo z GISu
Náš pokus propagovat GIS, což je od nás coby amatérů jistě milé.
* Historické práce
pro každé číslo některý z medailonů z Galerie hrdinů či rozsáhlejší práce od našich přispěvatelů.
* Z členské diskuse
náhled do ne zcela přístupné sekce, aby jsme trochu odkryli karty.
* Ohlasy z našich internetových stránek WWW.VETS.ESTRANKY.CZ
co vás zajímá a co nám píšete souhrnně.
* Ohlasy z veřejnosti
většina k nám má kladný vztah, ale minimálně jeden šikula nám i nadával.
* Počty vojenských pietních míst zařazených v rámci projektu mVPM
známá tabulka, dnes už jen součást zpravodaje.


A to je pro úvod vše.

Monument je ke stažení - ZDE
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář