Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dětský branný den 2016

10. 9. 2016

Dětský branný den 2016

Českobrodská jednota ČsOL a Spolek pro vojenská pietní místa se jako již tradičně zúčastnili na Dětském branném dnu, tradiční akci Brodského spolku Českobroďák. Letos jsme by byli víc než obvykle limitováni počtem lidí. Za naši stranu nastoupili Brčo, Honzin, Martin a Vladimír J. Čtyři lidé se ukazuje jako absolutně minimální počet osob pro obsluhu našeho tradičního stanoviště.

p1030424.jpg

Tedy stánku Spolku, jednoty a válečných veteránů ve spojení s házelištěm granátů. Děti pochopitelně více zajímá hod granátem, rodiče se podívají na naší výstavu fotografií ze zahraničních operací. Navíc, jako obvykle máme nějaký bonus. Letos to byla ukázka polní kuchyně, moderních stravy pro vojáky ve formě dávek typu MRE a historie legionář  v Brodě.

p1030430.jpg

Několik stovek dětí a ještě o něco víc jejich rodičů si mělo možnost zkusit svoji dovednost v hodu granátem (letos s volbou mezi gumovým 350 gr a kovovým 400 gr) na cíl,  diskusí nad zahraničními operacemi AČR a navíc ještě ukázkou stravování vojáků v zahraničních misích.

p1030438.jpg

Letošek byl zasvěcen heslu, že svoboda není zadarmo, Připomněli jsme naše padlé v zahraničních operacích, což považujeme v dnešní neklidné době za nezbytné.

Díky všem zúčastněným. Počasí nám opravdu přálo a určitě to byl pro děti i návštěvníky zážitek, alespoň pro tento týden.

Po vlastní akci následovala tradiční schůze naší brodské jednoty.

zapsal Martin

 

Náhledy fotografií ze složky Dětský den 2016

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jste dobří

(Olda, 11. 9. 2016 20:52)

Chlapy jsem rád že jste to tak dobře zvládli.Za rok to už bude snad bez problémů a budem tam i s Martou.

Re: Jste dobří

(martin, 12. 9. 2016 4:43)

No chyběli jste nám. Doufám, že už je vše OK.

Jste dobří

(Olda, 11. 9. 2016 20:52)

Chlapy jsem rád že jste to tak dobře zvládli.Za rok to už bude snad bez problémů a budem tam i s Martou.