Jdi na obsah Jdi na menu
 


Položení věnce a vzpomínková slavnost na Jana Kubiše v obci Dolní Vilémovice

25. 7. 2007
Dolní Vilémovice 25.6.2007, položení věnce


Obrazek Dne 26.5.2007 válečný veterán pplk. Ján Bačík  spolu s velitelem 1. tankové roty Aktivních záloh „Československých legií“ kpt. Ing. Milanem Mojžíšem, jeho zástupcem kpt. Františkem Kochem, zást. velitele 1. čety rtm. Ing. Radkem Říhou a členem Klubu vojenského muzea na demarkační linii v Rokycanech Jiřím Žákem uctili památku místního rodáka plk. i.m. Jana Kubiše položením věnce k Pomníku obětí válek. Věnec věnovala Nadace pozemního vojska AČR a Vojenské muzeum na demarkační linii v Rokycanech.

Foto: Ing. Radek Říha

 

 

Dolní Vilémovice 17.6.2007, vzpomínková slavnost na Jana Kubiše


Obrazek Dne 17.6. 2007 se konala v Dolních Vilémovicích vzpomínková slavnost věnovaná zdejšímu rodákovi plk. i.m. Janu Kubišovi. Součástí pietního aktu byla i krátká mše celebrovaná vojenským kaplanem kpt. Zdeňkem Mikulkou a ThDr. Petrem Holým z farnosti Valeč věnovaná občanům Dolních Vilémovic, kteří položili svoje životy v obou světových válkách. Slavnostní projev přednesl hejtman kraje Vysočina RnDr. Miloš Vystrčil a starostka obce paní Jitka Boučková. Čestnou stráž drželi místní hasiči a členové VHK Erika Brno. Slavnostní rámec akce zvýraznila Posádková hudba Olomouc. Vzpomínkové slavnosti se dále zúčastnili pplk. Ing. Jindřich Staněk - velitel letecké základny Náměšť nad Oslavou, František Chlup a Petr Dvořáček z Historického výsadkového klubu Brno, zástupci Mikroregionu Rokytná, starostové okolních obcí, členové VCC Březník, obyvatelé obce a okolí. 
Součástí slavnosti bylo i představení nově uspořádané expozice mapující osudy Jana Kubiše a jeho rodiny, promenádní koncert Posádkové hudby Olomouc, promítání historických dokumentů, ukázka výcviku psovodů a vojenské policie z 32. letecké základny v Náměšti nad Oslavou. Oficiální část slavnosti byla ukončena krátkou bojovou ukázkou VHK Erika.

Foto: Ing. Radek Říha

 

Náhledy fotografií ze složky Dolní Vilémovice 25.6.2007 a 17.6.2007

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář