Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křest nového Kaleidoskopu

27. 10. 2006
Křest nového Kaleidoskopu

V knihkupectví Netopejr v Jungmannově ulici v Praze 1 se ve čtvrtek 26. října 2006 konal slavnostní křest nového časopisu, který vydává občanské sdružení Anlet – Asociace nositelů legionářských tradic. Je jím čtvrtletník Kaleidoskop - journal legionářských tradic, s fotografií Pomníku II. odboje na Klárově na jeho titulní straně.
Mezi několika čestnými hosty byli i veteráni plk.Václav Přibyl, plk.Vasil Dulov, plk.Jan Vondráček a několik dalších.
Po krátkém projevu plk. Jana Vondráčka, tiskového mluvčího ČsOL, pokřtila Kaleidoskop sektem paní Iveta Irvingová, dcera letce RAF genmjr. Romana Irvinga.
Velmi sympatické šéfredaktorce paní Jindře Svitákové, „matce“ časopisu, jsem pogratuloval k úspěšnému zahájení vydávání tolik potřebného časopisu. V kratičkém rozhovoru ocenila náš projekt a těší se na další spolupráci.
Kaleidoskop vychází nákladem 2 000 ks. Na stránkách 44-46 je rozsáhlý článek od Martina Brynycha o naší činnosti – Mapování pietních míst s několika fotografiemi VPM. Na straně 66 je odkaz na náš web.
Kaleidoskop mi přijde jako velice zdařilý časopis, který svým širším záběrem, moderním pojetím a kvalitní grafickou úpravou zaujme mimo nadšenců i mládež a širší veřejnost.
Potvrzením zájmu budiž i to, že jej celý přečetl i můj synátor - teenager, který sice přispívá fotografiemi VPM, ale jinak má hlavu plnou své dívky a tvrdé muziky.
Přejeme mnoho úspěchů!

Vladimír Štrupl, 26. října 2006

Vlastní text článku v časopise Kaleidoskop 1/2006 - ZDE
 

Náhledy fotografií ze složky Křest nového Kaleidoskopu

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kaleidoskop

(IvoŠ, 27. 10. 2006 19:29)

Tak hlavně, aby jim to vydrželo. Takových titulů jsem už za poslední léta viděl a kde jsou ... ? Hodně štěstí a slušné a bohaté sponzory.