Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha

31. 12. 2011

Z důvodu opakovaných útoků robotů vkládajících nesmysly, jsou komentáře blokovány.

Sem prosím pište všechny své vzkazy a náměty. Také případné návrhy na spolupráci.Uvítám i odkazy na vojenská pietní místa a válečné hroby zde ještě neuvedené.

Nesmyslné, reklamní a vulgární texty budou pochopitelně odmazány a IP adresa odkud text došel bude blokována.

Reklamou myslíme i odkazy na stránky, které nesouvisejí s historií, vojenskými pietními místy, insigniemi apod.

Díky za pochopení.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

odkaz na stránky

(sazicka1122, 30. 3. 2011 16:28)

Zdravím, po delší době a jdu oznámit přemístění vašeho loga na moje nové stránky .. http://hitorie.wgz.cz/tematicke-odkazy ... Blanka

Re: odkaz na stránky

(Martin, 30. 3. 2011 18:14)

Zdravím též, a nový odkaz jsem také doplnil u nás. Mnoho úspěchů s novým webem.

Chce to zlepšit přehlednost!!!

(IvoR, 13. 3. 2011 19:16)

Proč někdo neseřadí příspěvky abecedně? Při vkládání lokalit je často strašně pracné listovat stránku po stránce k zjištění, zda pietní místo již není vloženo. Přece nemůže být takový problém adminům seřadit obce v okrese podle abecedy při ukládání! Možná by stačilo na úvod katastry pietních míst napsat do prvního příspěvku. Určitě by to přivítali i náhodní návštěvníci webu, kteří se chtějí podívat, zda jejich pomník z okolí je evidován.

Re: Chce to zlepšit přehlednost!!!

(Martin, 13. 3. 2011 19:23)

No potíž to je a dost velká, jediná možnost "rovnání" je zde pouze pomocí úpravy datumu příspěvku, takže je to vlastně nereálné, což je někde na webu uvedené, ale to je podružné. Původně se to mělo řešit rozcestníky (https://vets.estranky.cz/clanky/rozcestnik---okresy/pardubice---rozcestnik.html), což je taky na webu uvedené, ale i to je jedno. Nakonec zvítězila varianta, že se vše převede na databázi, kde bude možné podstatně lepší vyhledávání než dnes (ale i dnes to celkem funguje), kdy to bude hotové nevím, ale nějaký nměsíc si to jistě vezme. Nějaké další úpravy jako někam psát nějaké výpisy z katastrů apod......................... a kdo by to jako dělal, na web v současné době vkládá JEDEN člověk a chodí mu data od stovek lidí. Takže našemu adminovi třikrát díky a ostatním trpělivost.

Prosba o povolení užití fotografie

(Bill, 2. 1. 2011 14:29)

Dobrý den,

zpracovávám text do projektu Oběti a Hrdinové pořádaného Památníkem Lidice, týkající se P. Metoděje Mičoly, rodáka z města kde žiji, tedy Zubří.

Chtěl bych vás požádat o povolení užití této fotografie, hodila by se mi do mé práce. Fotografii Zuberské desky mám, tato mi chybí.

https://vets.estranky.cz/fotoalbum/Vojenska-pietni-mista/vojenska-pietni-mista-okres-prostejov/09_0330_prostejov_pv.jpg.-.html

Děkuji

Vojtěch Bill

Re: Prosba o povolení užití fotografie

(Martin, 2. 1. 2011 14:35)

fotografii ze stránky (https://vets.estranky.cz/clanky/vpm-okres-prostejov/prostejov-_-strana-4-_.html) můžete pro Váš text použít. Podmínkou je uvedení jako autora fotografie jméno: Kučera Svatopluk.

Re: Re: Prosba o povolení užití fotografie

(Bill, 2. 1. 2011 15:32)

Ano, to je samozřejmé.

Děkuji

Karel Beneš, Přední Rennerovky

(Martin, 25. 11. 2010 4:52)

Předpokládám, že se bavíme o této lokalitě
https://vets.estranky.cz/clanky/vpm-okres-usti-nad-orlici/delostrelecka-tvrz-bouda.html
Víte, máme tu cca 5500 stránek a jsme rádi za komentáře u daného místa, něž na zcela jiném místě. A ohledně úmrtí, to co je zde na webu je přepis nápisů na daném místě, takže pravdu můžete mít, stejně jako ji vůbec mít nemusíte. To už my těžko posoudíme. Ale jestli je to pro dané tvrzení nějaký podložený důkaz, nemáme nic proti jeho uveřejnění na našem webu.

Karel Beneš, Přední Rennerovky

(Martin, 24. 11. 2010 22:31)

Myslím, že Karla Beneše nezastřelili henleinovci, ale trefila ho kulka kolegy vojáka při křížové palbě.

I kindly ask for help.

(Captain Bo B. Vannaskoski, Denmark, 27. 10. 2010 21:34)

I have been awarded "Pametni odznak Vojenske policie - Irak" in June 2006. I can't find a place/company where I can buy a miniature medal. Could some one please help me. Please email me on: bo@bava.dk
Thank you.
Captain Bo B. Vannaskoski
Royal Danish Army

Re: I kindly ask for help.

(Martin, 27. 10. 2010 21:59)

Hello, probably we are talking about this(https://vets.estranky.cz/fotoalbum/insignie-a-nasivky/vyznamenani_-medaile-a-pametni-odznaky/08_017_pametni_odznak_vp_irak_2006-_zadni_strana.jpg.-.html) medal.
I will try ask my friend who serve in MP. But I Am not sure, that this miniature of this medal is exist.

Re: Re: I kindly ask for help.

(Captain Bo B. Vannaskoski., 28. 10. 2010 20:19)

Yes, that is the one.
Thank you for trying.
Kind regards.
Captain Bo B. Vannaskoski

Žádost ,odborná pomoc.

(Martin, 31. 7. 2010 15:07)

Dobrý den, v případě vojákl bych doporučil se obrátit na VUA Praha (http://www.vuapraha.cz/Pages/), v dalších případech na spolky zabývající se genealogií, informace o civilních osobách u nás nenajdete ani v budoucnu.

Žádost ,odborná pomoc.

(Šoch Alan, 31. 7. 2010 15:00)

Dobrý den,
dovoluji si Vás požádat o pomoc při hledání hrobu padlého vojína C.K.Vojtěcha Šocha ze Svitávky čp.1.Do dnešního dne nevíme kde Vojtíšek padl,v jaké jednotce byl a sloužil.Má společný hrob s ostatními ve Svitávce.
Dále nás zajímá životní legenda strýce ing.gen.Bílka jeho kariera.Jeho sestra Anna Bílková provdaná Šochová byla naší bábou a prabábou.
Hledáme staré fotografie rodiny Šochovi č.1 - Panský dům .JUDr Ladislav c.k. vrchní berní oficiál později starosta Svitávky, (družka Anna Šochovská údajně jsou pohřbeni spolu)MUDr Eduard c.k.přednosta kliniky U Svaté Anny v Brně,Vojtěch s Xara a Klingenberku hostinský a majitel Panského domu.Franciska roz. s Xara provdaná za Adalbert Schoch-Klingenberg ve Wien.Za jakoukoliv informaci předem děkuji.

Brigádní generál Antonín Pavlík

(Martin, 13. 6. 2010 12:10)

Dobrý den, zájem máme, kontaktní adresy jsou zde
https://vets.estranky.cz/clanky/projekt-vpm/vkladani-dat
vkladači jsou p. Ujfaluši a p. Porteš. Díky za Váš zájem

Brigádní generál Antonín Pavlík

(Milan Malinský, 13. 6. 2010 12:01)

Dobrý den, v Kolíně byla 8.5.2010 odhalena pamětní deska brigádního generála Antonína Pavlíka. Pokud máte zájem, velmi rád mohu poskytnout fotografii.

padlí bojovníci z barikád

(jan, 8. 6. 2010 21:17)

dobrý den, nalezl jsem při prohlížení vašich stránek jednoho "ztraceného" příbuzného mezi padlými na pražských barikádách,pochovaného na čestném pohřebišti v Kobylisích.Snažil jsem se pátrat dál,ale žádné další podrobnosti o jeho smrti jsem již nezjistil. Chtěl bych se zeptat, nemáte-li nějaký tip, kam se obrátit - byl to civilista a nemám ani informaci,kde přesně bydlel.Existuje nějaká evidence těchto obětí? Nepomohli ani na Svazu bojovníků za svobodu,kde jsem nějakou evidenci tušil,ale marně. V případě,že byste měli nějaký nápad,kam se obrátit,prosím na mail havanec@seznam.cz . díky, honza

Žádám o pomoc.

(Martin, 17. 3. 2010 4:35)

Dobrý den, v současné době odpověď neznáme, jakmile by se něco objevilo, dali bychom to na web, Zatím jsem Výš dotaz zapsal na stránků dotazů (https://vets.estranky.cz/clanky/Textova-cast/zadost-o-spolupraci), A určitě můžete zkusit položit dotaz i ve vojenském archvu (http://www.vuapraha.army.cz/)

Žádám o pomoc.

(c.k.vojín Vojtěch Šoch padl 1914., 16. 3. 2010 22:22)

Shora uvedený vojín Vojtěch Šoch byl synem Vojtěcha(Adalberta)Šocha.Se Svitávky.Nevíme kde a kam narukoval dokonce nevíme kde a kdy padl.Někdo tvrdil že byl ženista a roztrhala ho mina,štapner.Někdo zase tvrdí že byl popraven ve spouře.Někdo že je pochován někde v Rusku.V každém případě byl synovcem generála ing Bílka také ze Svitávky takže asi nebyl popraven.Jeho bratr Josef prý byl někde na Ukrajině u obrovského hrobu který později sovětská vláda zničila.Jednalo se prý o obrovský monolit se jmény.Typoval bych to na zajatecký tábor.S Oblasti Svitávka,Sebranice,Skalice nad Svitavou bylo v tom období co padl umučeno více vojínů.Chtělo by tonějak osvětlit nikdo nic neví a nás to zajímá.S odstupem let sneseme i horší pravdu jako poprava za vspouru.Dezerce apodobně.Děkuji Vám za pomoc.

Jan Boháč

(čtenář, 7. 3. 2010 1:16)

Dobrý den, Jan Boháč se narodil 7. května 1900 v Dvorcích u Tučap. V civilu rolník. Jako mobilizivaný vojín 3. roty pěšího pluku 1 "MJH" padl 1. října 1938 při dobývání Českého Krumlova.
In: Jiří PLACHÝ: Nástin personálních ztrát čs. armády v době od 21. května 1938 do 31. března 1939, str. 10.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

následující »